Hopp til hovedinnholdet

Må jeg ha karakteren 4?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg ønsker å bli lærere, men har til nå karakteren 3 i matte. Er det slik at du MÅ ha karakteren 4 i matte eller er det andre muligheter for å komme inn på lærerskolen?? Har 2P.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det finnes ikke bare en utdanning for å bli lærer, det er forskjellige utdanninger avhengig av hva slags lærer man vil bli, med litt varierte opptakskrav. Les mer om hva slags lærer du kan bli ved å følge linken.

Du har rett i at lektorutdanninger og grunnskolelærerutdanninger har kravkode LÆRMA4, dvs. at i tillegg til generell studiekompetanse må du ha minst 35 skolepoeng, minst karakteren 3 i snitt i norsk og minst karakteren 4 i snitt i matematikk.

Med 4 i snitt i matematikk menes snittet av karakterene (standpunkt og eksamen) du har i fellesfaget matematikk, 1P+2P. Hvis du tar matematikk på høyere nivå (enten S1, S2, R1 eller R2) er det ikke krav om karakteren 4, da holder det med karakteren 2 og det spiller ingen rolle hva du fikk på 1P.

Søkere til lærerutdanningene som har mellom 3 og 4 i snitt i fellesfaget matematikk og ellers oppfyller kravene vil få tilbud om forkurs i matematikk sommeren 2017. Hvis du består dette kurset oppfyller du kravet i matematikk.

Håper det var oppklarende. Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning