Hopp til hovedinnholdet

Teller folkehøgskole som utdanning? Holder på å stryke.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Teller folkehøgskole som utdanning når en søker på fagskole eller universitet? Jeg lurer på dette fordi jeg holder på å stryke i matte på vg1

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer.

Folkehøgskole teller med når du søker universitet, men på den måten at det gir deg tilleggspoeng som du kan legge til snittet ditt. Det teller IKKE som utdanning i stedet for videregående. Så for å søke universitet eller fagskole må du ha et godkjent og bestått vitnemål fra videregående, uavhengig av folkehøgskole.

Det var leit å høre at du holder på stryke i matte, men ikke fortvil helt ennå! Det er flere ting du kan gjøre, og du har flere muligheter til å få godkjent karakter. Vi foreslår at du leser denne artikkelen og denne artikkelen vi har skrevet, der er det mye god informasjon.

Og i aller verst fall, så har du god tid til å ta faget som privatist senere. Så du skal nok klare å få godkjent vitnemål så du kan søke universitet senere - dette går bra! Snakk gjerne med faglæreren din og rådgiveren på skolen din om hvordan du kan få det best til i faget nå, hvordan du kan unngå å stryke, og hva du kan gjøre hvis du stryker.

Lykke til!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Et år på folkehøgskole?

Jente jobber med studier (colourbox.com)

Er du usikker på hva du ønsker å gjøre etter videregående? Lei av karakterer og skolestress? Vil du bruke et år på å gjøre nøyaktig det du har lyst til? Ta et år på folkehøgskole!

Les mer

Hva skjer hvis du ikke fullfører alle fag?

Gutt på skolen (colourbox.com)

Har du strøket på eksamen eller ikke fått godkjent et fag? Her kan du lese hva konsekvensen blir for deg og hvilke muligheter du har til å komme deg videre.

Les mer

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Trist jente (colourbox.com)

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning