Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg jobbe som elektriker i USA?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er i ferd med å gå ut som lærling som elektriker og skal ta fagbrev som vanlig elektriker. Spørsmålet er om jeg kan jobbe i USA med norsk fagbrev, og om det er noe annet jeg må ha får å jobbe i USA. Tanken er å flytte til California og jobbe som elektriker, men jeg er ikke helt sikker på om det er mulig med norsk fagbrev. Takk på forhånd for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du tar en fagutdanning!

Vi kan dessverre ikke hjelpe deg. Denne type regelverk vil nødvendigvis variere veldig mye rundt om i verden, det har ikke vi mulighet til å ha oversikt over.

Bruk gjerne den norske ambassaden i USA og den amerikanske ambassaden i Norge for å få informasjon om visum og arbeidsmuligheter som elektriker i USA. Les også artikkelen nedenfor.

Lykke til med videre research!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning