Hopp til hovedinnholdet

Er det vanskelig å få jobb som konduktør?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Er det veldig vanskelig å få jobb som konduktør? Kan man leve av å være konduktør på tog alene eller må man ha en annen jobb itillegg Håper på svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Det er alltid litt vanskelig å si hvor vanskelig det er å få jobb. Men det er nok generelt fine muligheter til å kunne få jobb som konduktør.

Du trenger ikke en egen utdanning for å bli konduktør, kun ha fullført videregående skole. Du søker deg på en jobb som konduktør, og hvis du får den vil du få ca. 18 ukers betalt internopplæring, som på en måte blir utdanningen. 

Det går nok fint å ha konduktør som eneste jobb, og det er nok ikke sånn at du trenger å ha en annen jobb ved siden. Konduktører jobber ofte skift, noe som kan innebærer kvelds- og helgearbeid. I tillegg må du påregne å jobbe jul, påske og andre helligdager.

Hvis du vil vite mer, er det lurt å se etter stillingsannonser som vil ha konduktører, og spørre kontaktpersonene i annonsen om det du lurer på. Du kan også kontakte NSB

Lykke til!

 

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning