Hopp til hovedinnholdet

Jeg rakk ikke søke vgs hva gjør jeg!

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 16 år (10 klasse) jeg er i utlandet så jeg rekker ikke å få vitnemålet mitt til sommer, jeg er skrevet ut av skolen, men kommer til sommer, vil gå på vgs, jeg har snakket med folk og de sier at det ikke er noe håp, hva kan jeg gjøre, jeg vil ikke gå 10 klasse om igjen, jeg ble ferdig med første semester, håper dere gir meg et bra svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for ditt spørsmål!

Så trist du ikke rakk fristen, vitnemålet ditt er det ikke så farlig med siden den blir sendt i posten. Du kan også spørre skolen om å få kopi. Når det gjelder inntak til VGS du bør du snakke med rådgiver på skolen din eller inntakskontoret i fylket ditt så fort som mulig.

Om du vil søke etter fristen, kan det altså bli vanskelig. Da må du også prøve å kontakte Inntakskontoret eller rådgiver og se om det kan være mulig å ordne det likevel. 

 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer

Pause fra videregående?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange dropper ut av videregående skole før man er ferdig. Det er mange årsaker til dette, men det er lurt å starte opp igjen etter pausen.

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning