Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan jeg studere psykologi som fag?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, i det siste har jeg tenkt en del på å jobbe med organisasjons- og lederutvikling. Jeg er veldig interessert i psykologi, men tror ikke jeg har gode nok karakterer til å bli psykolog. Derfor kunne jeg tenke meg å studere psykologi som fag, og skaffe meg en utdanning som gjør at jeg kan jobbe med konsulentarbeid eller organisasjons- og ledelsesutvikling. Det eneste problemet er at jeg ikke klarer å finne ut av hvilken utdanning/studie som må til for dette? Hvilke skoler er det mulig å ta en slik utdanning ved?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du gjør research på høyere utdanning!

Du har rett i at psykologi både er en fagretning og en profesjon. Det betyr at du kan studere psykologi for å bli psykolog, eller du kan studere psykologi som fag. For å bli psykolog, som er en beskyttet tittel, må du velge det seksårige profesjonsstudiet i psykologi. Du har rett i at det er høye karakterkrav for å komme inn.

Dersom du studerer psykologi som fag, på bachelor og/eller masternivå, kan du jobbe med for eksempel konsulentarbeid, organisasjons- og ledelsesutvikling, eller undervisning og forskning. Dette er altså en type arbeid der man ikke jobber med pasienter/klienter i tradisjonell forstand som terapeut.

Du kan lese mer om psykologistudier utdanning.no. Bruk linkene videre til det enkelte studiested for å lese mer om innhold og jobbmuligheter.

Lykke til med videre research og med valgene dine!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning