Hopp til hovedinnholdet

Hva må man få i snitt på studiespesialisering?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg bare lurte på om hva man må få I snitt I studiespess? Plis svar fort så mulig og helst et svar uten linker og spnt :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Nå ble vi litt usikre på om du mente for å komme inn på studiespesialisering, eller om du mente hvilket snitt du må få når du går på studiespesialisering.

For å komme inn på studiespesialisering, så er det helt avhengig av hvilken skole du søker. Det er forskjellig overalt, og handler om hvor mange som søker, og hvilke karakterer de som søker har. Vi har ikke oversikten og kan ikke svare på det. Men det går an å kontakte Inntakskontoret og spørre. De plikter ikke å svare på det, men det hender de kan gi deg en pekepinn.

Hvis du mente hvilket snitt du må få når du går på studiespesialisering, så er det ikke et fast snitt du må få. For å få godkjent utdanningen, må du bestå i alle fag. Å bestå i alle fag, betyr minimum karakteren 2. Hvis du ikke består alle fag, må du ta opp fag som privatist for å få godkjent utdanningen.

Men bortsett fra det, kreves det ikke et spesielt snitt. Det handler mer om hva du vil gjøre etterpå, og om du vil søke høyere utdanning. Hvis du søker høyere utdanning, så kommer du inn basert på karaktersnittet ditt. Men det er hundrevis av utdanninger, og mange ulike grenser for å komme inn, så det er ikke noe enkelt svar på hva du trenger.

Hvis du vil, kan du gå inn på utdanning.no og slå opp ulike utdanninger du syns er interessante. Der står det også ulike poengrenser for å komme inn fra i fjor.

Lykke til, bare spør oss igjen!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning