Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte ungdomsskole?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente som er 13 år og skal begynne på ungdomskolen til høsten.Jeg har ikke lyst til å gå på den skolen som jeg har kommet inn på fordi det er dårlig miljø der.Det er mange på mitt trinn som Også føler det sånn.Mamma er enig. Jeg lurte på hvordan man kan bytte ungdomskole til en annen enn den man bor nærme. Jeg lurte på om det er noe som kan hjelpe meg til å komme inn på skolen når man søker. Takk på forhånd Hilsen Anonym

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så synd at rykter skal få ødelegge for starten din på ungdomsskolen, selv før du har begynt.

Veldig ofte er det nemlig bare rykter, for hvis en skole først har fått et dårlig rykte kan det ta mange år å snu det, enten ryktet var sant eller ikke. Husk også at en skole som har rykte for å ha dårlig miljø, antagelig er en av de skolene som er mest opptatt av at de må jobbe med å skape et godt miljø for alle sine elever.

Det er kommunen som har ansvaret for grunnskolen, og hver enkelt kommune har sine regler for skoleplassering. Du bør sammen med foreldrene dine ta kontakt med rektor eller rådgiver på skolen du går på nå. Hvis det er praktisk mulig kan det gå å søke skolebytte, så lenge foreldrene dine og du er enig i at det er best. Du bør gjøre dette snarest mulig, for å rekke det før sommerferien.

Det er mange forhold som spiller inn for at du skal trives på skolen, det er ikke nødvendigvis skolen i seg selv som er viktig. Lærerne du får betyr mye, men det gjør også dere elever. Samme hvilken skole du begynner på til høsten, så håper vi at du bestemmer deg for å gjøre deg opp dine egne meninger om hvordan det er å være der.

Lykke til med ungdomsskolen!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ti tips for et bedre klassemiljø

jente utenfor klassen

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din. Her er ti tips til hvordan din klasse kan få et bedre klassemiljø.


Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Valgfag på ungdomsskolen

ungdommer pc (colourbox.com)

Skal du begynne i 8. klasse? Her er informasjon om de forskjellige valgfagene du kan velge blant.

Les mer

Språkvalg på ungdomsskolen

koffert med flagg (colourbox.com)

På ungdomsskolen kan du velge mellom fremmedspråk, norsk/samisk fordypning eller engelsk fordypning. Her finner du informasjon om alternativene, og hvilke konsekvenser valget gir senere.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning