Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta realfagene i sommer?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg har gått ett år på BI, men har nå bestemt meg for at jeg ønsker å prøve meg på ernæringsstudiet istedenfor. Jeg har søkt gjennom samordna opptak (i tillegg til på privatskole, hvor jeg forsåvidt har fått plass - men ønsker helst å gå på offentlig skole da dette er gratis) og lurer i den forbindelse på om det er mulig å ta de fagene jeg mangler (MEROD) i sommerferien, eller om dette kun er noe som går over et år? Jeg mangler altså Kjemi 1+2, Mattematikk R1 (eller S1+S2) og Fysikk 1. Håper på snarlig svar <3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dersom du ønsker å studere for å bli klinisk ernæringsfysiolog er det riktig at at du i tillegg til generell studiekompetanse trenger realfagene R1 (eller S1+S2) og FYS1 og KJE(1+2). Dette studiet er et femårig integrert masterstudie.

Hvis du mangler realfagene må du ta dem som privatist, eller matte og fysikk kan du eventuelt ta på realfagskurs på høgskole/universitet. Hvis du skal følge opplæring kan det være mulig å gjøre det på et halvt år, men tidligst til høsten igjen. Du rekker altså ikke å ta dem før årets opptak.

Du har rett i at det finnes andre studier innen ernæring, som ikke alle krever realfag, og som gir litt forskjellig type kompetanse. Følg linken ovenfor til oversikten på utdanning.no og klikk deg videre til det enkelte studiested. Der kan du lese mer om det enkelte studie, hva det innebærer og hva det kan brukes til.

Lykke til med videre research og med valgene dine!

Med vennlig hilsen 
Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning