Hopp til hovedinnholdet

Hva tjenere en fjell- og bergverksarbeider?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Heisann, Jeg lurte hva Gjennomsnittet er for å bli FJELL- OG BERGVERKS­ARBEIDER og hvor gode jeg har for å bli det? Hva tjener en FJELL- OG BERGVERKS­ARBEIDER Ca I året?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du utdanningsplaner!

Det tar 4 år å ta fagbrev for å bli fjell- og bergverksarbeider, 2 år i skole på Bygg- og anleggsteknikk og 2 år som lærling i bedrift. Da er du kvalifisert for å begynne å jobbe.

Når du søker på vg1 konkurrerer du med karakterene du får på vitnemålet på 10.trinn. Når du søker på vg2 konkurrerer du med karakterene du får på vg1 Bygg- og anleggsteknikk. Hvilke poenggrenser man må ha for å komme inn vil variere både fra skole til skole, og fra år til år. Snakk med rådgiver på skolen din for å høre hva som var poenggrensen i fjor, eller du kan kontakte skolen direkte.

Lønn vil avhenge av hvor mye erfaring og hvor mye ansvar man har. Du kan lese mer om å være og å bli Fjell- og bergverksarbeider ved å følge linken, les også intervjuet. Du kan også få mer informasjon fra opplæringskontoret.

Lykke til med videre research og med valgene dine!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er yrkeskompetanse?

Gutter på metallsløyd (colourox.com)

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

Les mer

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning