Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å komme med 4 i snitt på studie?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som har søkt videregående skole, og jeg gruer meg skikkelig. Jeg tok seks skoler med studie. Jeg trodde jeg skulle sikte høyt i år. Men når jeg regner ut så får jeg 4,1 i snitt. Jeg er kjempe redd. Jeg er redd om jeg ikke kommer inn på noen av de skolene,og både redd for å skuffe foreldrene mine. Jeg fikk 2 i matte 2+ i norsk, men har høye karakterer i alt annet bare 4 og fem i alt annet. Jeg veldig bekymra over at jeg skal stå uten skole. Er det mulig å komme med 4 i snitt på studie?? Hvis jeg ikke kommer inn på noen av de skolene som jeg har søkt, hva skjer da? Plasserer de meg på en annen skole?? Jeg føler meg veldig dårlig!!!!!!!! Jeg vil ha svar så fort så mulig!!?!?!?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei. 

Takk for ditt spørsmål! 

Når du søker videregående, setter du opp tre utdanningsprogram. Du har rett til å komme inn på ett av dem.

Man kan gjøre som deg og ønske seg skoler, men da konkurrerer man på karakterer. Man kan ende opp med å bli plassert på en annen skole, men det er ikke så vanlig, spesielt hvis man har søkt noe så stort som studiespesialisering.

Du sier du har 4,1 i snitt, og det er gode karakterer. I de fleste tilfeller vil det være nok for å komme inn på studiespesialisering. Snittet varierer mellom skoler, og noen har jo høyere, så jeg kan ikke love deg noe, siden jeg ikke vet hvor du har søkt. Men som sagt vil det ofte ordne seg.

Du kan prøve å snakke med inntakskontoret i fylket ditt. I noen fylker forteller de hva fjorårets karakterer var, men det er ikke alltid noe du har rett på å vite. Reglene varierer mellom fylkene.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning