Hopp til hovedinnholdet

Hvordan er hverdagen på høgskolen?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vurderer å ta ett år etter videregående der jeg studerer kunst og design - idéutvikling og grunnleggende teknikker på Høgskolen i Oslo og Akershus. Dette studiet går under kategorien halvårsstudium med oppstart høst over omtrent 17 uker. Hva betyr et halvårsstudium? Varer det bare frem til jul? Jeg bor en time utenfor Oslo, vil det være mulig å ha en deltidsjobb ved siden av? Hvordan kan eventuelt en slik timeplan se ut? Jeg spør ikke om spesifikk fag, men mer om hvor mange dager i uken, hvor lange dager etc? Jeg går på videregående så jeg aner ikke hvordan studier på Høgskolen fungerer...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har utdanningsplaner!

På et fulltidsstudium oppnår du 60 studiepoeng på ett år. Det er riktig at et halvårsstudium tilsvarer 30 studiepoeng, så dette studiet avsluttes etter 17 uker, altså før jul. Vær oppmerksom på at man søker direkte til studiestedet, ikke gjennom Samordna opptak.

Opplæringen organiseres svært forskjellig fra studiested til studiested, og fra studie til studie. Du finner vanligvis ganske konkret informasjon om emner og undervisningsformer på hjemmesiden til studiestedet, bruk litt tid på å finne den informasjonen du ser etter. For mer detaljert informasjon enn det må du kontakte studiestedet direkte.

Benytt sjansen til å besøke høgskolen når de har Åpen dag neste år, det er vanligvis tidlig i mars.

Generelt kan vi si at et fulltidsstudium krever arbeidsinnsats som tilsvarer full arbeidsuke, så hvor stor deltidsjobb du har bør tilpasses det.

Lykke til med studievalg!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Høgskole, universitet eller privatskole?

Jente på forelesning (www.colourbox.com)

Lurer du på hvilken skole som har akkurat den utdanningen du har lyst til å ta? Og hvordan undervisningen på de ulike skolene varierer? Da bør du fortsette å lese.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning