Hopp til hovedinnholdet

Hva bør jeg studere hvis jeg vil jobbe i hjembygda?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går andre året med på VGS og studerer Media og Kommunikasjon med påbygg. Akkurat nå har jeg veldig lyst til å flytte hjem til bygda og bli boende der (jeg vet så klart at ting kan endre seg) Men jeg lurer på, hva slags utdanning er lurest å ta for de som ønsker å bli boende på små steder? Hva kan jeg ha bruk for? Jeg har hatt det å starte en Campingplass litt i bakhodet, men jeg vet ikke helt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer.

Det er et godt og intelligent spørsmål, og det er heller ikke så lett for oss å svare på. Det kommer både an på hvem du er, hva du er flink og interessert i, og hva som fins i bygda di.

Man kan gjøre mange slags jobber med mange slags type utdanninger. Du har en god tanke om å starte en campingplass, og dette er et eksempel på en ting du kan gjøre hvor du ikke MÅ ha utdanning, men hvor mange ulike utdanninger kan gi deg god bakgrunn og erfaring til å starte noe sånt.

Er det ellers noe i hjembygda di som du er interessert i? Er det noen spesielle bransjer som er ekstra godt representert, eller er det andre ting som "mangler" der? Du er uansett på god vei når du får generell studiekompetanse, da har du muligheten til å søke de fleste utdanninger på universitet eller høgskole. 

Vi foreslår at du søker litt rundt på utdanning.no, som er en veldig god side, og at du spør om idéer og forslag fra noen på hjemstedet ditt. Det er fortsatt veldig fint at du studerer noe du trives med og som passer deg, og med litt flaks er det også noe som det kan være behov for i hjembygda. 

Det fins også gratis karrieresentre du kan kontakte, og vi anbefaler også å snakke med noen der hjemme :)

Lykke til!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning