Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer om noen truer med selvmord fordi at man har kommet opp i eksamen eller generelt før en eksamen?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hva skjer om noen truer med selvmord fordi at man har kommet opp i eksamen eller generelt før en eksamen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17,

Takk for at du ville skrive til oss.

Du spør om hva som vil skje dersom en truer med selvmord fordi man er kommet opp i eksamen eller hva som generelt vil skje dersom en truer med selvmord før en eksamen.

Jeg vil anta at trusselen vil gis til noen i personalgruppen på skolen din. Lærere eller skolepersonal må søke bistand hos helsepersonell når de får informasjon om at en elev strever med selvmordstanker. Det vil da være opp til helsepersonellet hvordan denne trusselen vurderes og forvaltes videre. 

For meg høres det ut som om at du bør snakke med noen om hvordan du har det. Det er ikke godt å stå alene med selvmordstanker. Vi vet at det hjelper å snakke med noen. Jeg vil anbefale deg å snakke med enten læreren din, sosiallærer eller helsesøster på skolen om selvmordstankene dine. Disse har erfaring med å lytte til ungdom som strever, og vil kunne gi deg råd om hvordan du kan begynne å jobbe deg gjennom de vonde tankene dine. Ved å snakke om hvordan du har det, vil de rundt deg, både hjemme og på skolen kunne møte dine behov bedre. På denne måten er det slett ikke behov for å true med selvmord. Det fins god hjelp å få for de som strever med selvmordstanker. 

Jeg legger ved noen artikler du kan lese på egen hånd. Jeg håper at du velger å snakke med noen om hva du strever med, og jeg ønsker deg lykke til videre.

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning