Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Jeg vet ikke hva jeg vil bli. Men noe med barn.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er snart ferdig med 10 trinn og hadde egt en plan videre om å utdanne med som barnevernspedagog, men nå vet jeg ikke lenger hva jeg vil bli. Jeg vil bli noe med barn, men vet ikke lenger hva jeg vil bli.

Besvart 01.06.2017 19:50
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så spennende at du snart er ferdig med 10.trinn. Det blir noen lærerike og fine år nå fremover!

Det er slett ikke så rart at du ikke vet hva du vil bli ennå. Det er det mange som finner ut sent, ofte etter å prøvd litt ulike ting. Heldigvis har du god tid, og kommer til å få øye på nye veier og nye muligheter etterhvert i livet ditt! 

Men nå vet du jo litt allerede da, du skriver at du vil jobbe med barn. Det fins mange forskjellige gode yrker rundt å jobbe med barn. Du nevner barnevernspedagog, men det fins også mange andre gode gode yrker. Vårt forslag er å lese på utdanning.no, det er den beste siden med oversikt over ulike yrker og utdanninger. Da kan du slå opp "barn" i søkefeltet og se hva som kommer opp. Eller du kan gå inn på yrket "barnevernspedagog" og se forslag nederst til yrker som ligner. Da vil du kunne få mye fin input.

Snakk også med rådgiver på skolen din - kanskje du kan få noen innspill eller tips?

Vi skjønner at det kan føles rart å ikke helt vite hva man vil, men det er helt vanlig, og du har heldigvis mange forskjellige sjanser til å finne det ut :)

Lykke til!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Hva skal du bli?

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hvem kan du snakke med om skole og utdanning?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning


ukens tema

kommentar

Fuck IT: Hvem bestemmer hva som er perfekt? Hvorfor er noe stygge? Hvorfor kan ikke alle bare være seg selv. Jeg er tretten åt og har null pupper. I lang tid har jeg vært skikkelig sjalu på folk som har det, men så fant jeg en bruker på Instagram. Selvom hun som eier den har skikkelig store pupper, sier hun noen ting som er viktig. At du ikke skal dømme folk, og at alle er perfekte. Vet ikke hvorfor det hjalp meg, men det gjorde det. Dere som er misfornøyde med dere selv burde finne en ting du liker veldig godt med deg selv. Eller finne noe eller noen som får deg til å føle deg bra Les innlegg Liten pil høyre