Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å tjene mer en Lånekassen sine inntektsgrenser.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går på Grunnskolelærer utdanningen og får bare stipend da jeg jobber på siden og har lån fra tidligere. Så lurer jeg på, kan stipendet mitt bli gjort om til lån dersom jeg tjener for mye i året fra jobben? Jeg har ikke søkt lån i år i hele tatt, bare stipend som er på litt over 3000kr i mnd. Jeg bor borte fra foreldrene mine. Håper dere kan svare da dette gjør meg utrolig stressa, for jeg vil ikke ha mer lån enn jeg allerede har!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Basisstøtten i fra Lånekassen er i utgangspunktet lån, men deler av den, det som kalles omgjøringslån, kan gjøres om til stipend dersom du fullfører og består eksamen. I tillegg til at du må består eksamen, så er det også et krav at du ikke bor hos foreldrene dine, og at du ikke har høy inntekt eller formue.

Dersom du tjener mer en inntektsgrensene, så blir stipendandelen gradvis redusert, så dersom du bare tjener litt over grensene, så vil du fortsatt få noe omgjort til stipend, men dersom du tjener mye mer, så vil du ikke få omgjort noe.

Inntektsgrensene avhenger av hvor mange måneder i løpet av ett år du får støtte i fra Lånekassen. Du kan lese mer om dette på Lånekassen sine hjemmesider.Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stipend, fond og legater

Eurodesk

Lånekassen er ikke den eneste veien å gå for å få finansiert studier enten i Norge eller i utlandet. En skjult pengekilde kan være forskjellige typer fond og legater. Det finnes også stipend og legater til andre formål enn utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning