Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir videregående for en innvandrer som nylig har kommet til Norge?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hvordan være en videregående skole for innvandrere som nylig har kommet til Norge? Spørsmålet er når mannen får et plass ved en videregående skole som hvordan å være et skoleår skal jeg studere et tredje språk enn norsk og engelsk? Spansk eller tysk, for eksempel, betyr dette bør studeres samme norsk elever.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Og velkommen til Norge :) Skjønner godt at du lurer på dette. 

Er det sånn at du har fått plass på en videregående skole? I så fall burde du kontakte den skolen og spørre dem, så kan de fortelle deg hvordan året ditt kommer til å bli! 

Hvis du har et annet morsmål enn norsk, har du rett til særskilt norskopplæring inntil du har tilstrekkelig ferdighet i norsk til å følge den vanlige opplæringen i skolen. Du kan lese mer om hva dette vil si og hvilke muligheter du har på denne siden hos vilbli.no.

Vi foreslår altså at du kontakter skolen du har kommet inn på. Du kan også lese på vilbli.no, eller snakke med Inntakskontoret i ditt fylke!

Lykke til - bare spør oss igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Klar til skolestart?

Spørsmål om inntak til videregående skole? Du finner informasjon på www.vilbli.no. Du kan også kontakte skolen du har kommet inn på eller Inntakskontoret i ditt fylke. Har du spørsmål om op...

Gå til vote

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning