Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte ut S1?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg valgt 1P i vg1 og har s1 nå i vg2. Har fått karakter 2 i standpunkt og var så uheldig og kom opp i S1 i skriftlig eksamen vg2 og tviler på at karakteren vil bli høyere enn 2er der også. Dette drar ned snittet mitt kraftig og dermed lurer på om det er mulig/lov å ta opp 2p som privatist og som følge stryke bort S1karakten/e. Har snakket med rådgiverne på skolen og får lite hjelp av dem i tillegg at jeg har prøvd andre steder.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Nei, det kan du dessverre ikke, slik vi forstår beskrivelsen din. Du kan ikke bytte ut et eksamensfag på førstegangsvitnemålet ditt. Du kan ta opp og forbedre S1-karakteren din til høsten, da vil både standpunktkarakter og tidligere eksamenskarakter falle bort.

Dette er et vitnemålsteknisk spørsmål som ikke rådgiver nødvendigvis kan svare på, det kan også spille inn forhold som ikke kommer frem her. Vi anbefaler at du snakker med den som er vitnemålsansvarlig på skolen din, der kan du få et sikkert svar.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning