Hopp til hovedinnholdet

Hva må jeg ta for å bli pilot?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg ønsker å bli pilot i Norwegian. Som jeg har fått med meg er det to forskjellige muligheter hvis du ikke velger å utdanne deg i millitæret (ønsker ikke det). Da står Universitetet i Tromsø og Pilot i Sandefjord som valg. Vurderer å ta Medier & Kommunikasjon eller Studiespesialisering på vgs. Er disse linjene på vgs. greie å velge hvis man skal bli pilot og er det noe mer jeg må passe på når jeg går på vgs, (er det sånn at man velger noen tillegg i vgs 2 eller vgs 3? Er det greit å søke pilot utdanning rett etter vgs eller trengs det noen tillegg her også? Takk på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så spennende at du tenker på å bli pilot allerede nå. Det er nok et spennende yrke. 

Det virker som du har lest og forstått mye allerede, det er bra! Utdanning.no sine sider om pilot er et godt sted å lese om å bli pilot. 

En av de store forskjellene på pilotskolen i Sandefjord og Bachelorgraden i Luftfart, er at den siste er gratis å ta, mens den i Sandefjord koster en del penger. Det er også forskjellige opptakskrav for å komme inn. 

I Sandefjord kan du se opptakskravene her.  Der har det ikke så mye å si hvilke fag du tar på videregående, det er ikke en del av opptakskravene de nevner.

Men på bachelor i luftfart har det en del å si hvilke fag du nevner. Der må du ha disse fagene: 

  • generell studiekompetanse ( GENS)
  • matematikk R1 eller S1 og S2
  • fysikk 1

Dette er det mest tilrettelagt for å få på studiespesialisering med programområde realfag. Men du får også generell studiekompetanse på medier og kommunikasjon, og det kan være mulig å få tatt de fagene du trenger på skolen din, eller eventuelt som privatist.

I tillegg har begge skolene opptaksprøver og medisinske krav. Les mer om disse utdanningene på utdanning.no, og snakk med rådgiveren på skolen din om dette! Da kan du få noen gode innspill!

Lykke til :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning