Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være lærling i utlandet?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, eg skal starte på TIP Vg1 til Hausten. Eg skal utdanne meg innanfor bilskade og lakk. Og då er der 2 år som lærling. kan eg då ta lærlingstida mi i utlandet? Slik at eg kan ta fag brev der? Eller må eg være heilt ferdig med fagbrev før eg kan jobbe i utlandet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har spennende planer!

Hvis du skal ta fagbrev i Norge må du regne med å være lærling i Norge, men det kan være mulig å ta deler av læretida i utlandet. Hjemfylket ditt kan ha egne avtaler eller prosjekter som gjør det mulig å ta deler av læretida i utlandet.

Sjekk med fagopplæringen der du bor og be rådgiver på skolen din om å få hjelp til å finne ut av mulighetene i ditt fag.

Du kan også lese mer i artikkelen nedenfor.
Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lærling i utlandet

Verdenskart (www.colourbox.com)

Mange elever og lærlinger synes det høres spennende ut å ha utveksling i utlandet. Det er absolutt mulig å få til, vi har samlet informasjon om hvordan.

Les mer

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning