Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å få informasjon om årets poenggrenser på forhånd?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en av de mange som søkte informatikk:digital økonomi og ledelse på uio nå til høsten men fant ut av at det er 19 søkere per studieplass (!!). det er et nytt studiet så det finnes ingen poenggrense enda så jeg lurte på om det går ann å anslå hvor høyt snittet kan være utifra søkertallet? har veldig lyst til å komme inn men snittet mitt ble ikke like høyt som jeg planla det til å være så jeg stresser no veldig akkurat nå. det kan hende jeg får 55.7 men det kan hende jeg får 54.2 stort avvik der). er veldig oppgitt over meg selv og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre hvis jeg ikke kommer inn:/ vil egentlig bare vite hvor høyt snittet kan være på (selvfølgelig vet jeg at det er umulig å vite men en tilnærming ville vært greit)..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er dessverre ikke mulig å si noe på forhånd om hva snittet for årets opptak vil bli. Dette vil det først bli tilgjengelig informasjon på når alle søknadene er behandlet, og svaret på hovedopptaket kommer.

På følgende link, vil du blant annet kunne se en oversikt over de forskjellige poenggrensene når svaret på hovedopptaket har kommet og oversikten over poenggrensene er klargjort for publisering:

www.samordnaopptak.no/info/om/sokertall/sokertall-2017/index.html

 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning