Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å søke på ledige studieplasser?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ferdig med vgs nå og har søkt ulike studier til høsten, men jeg begynner nå å angre meg litt og har egentlig andre studier jeg heller ville ha søkt på. Jeg lurer på om det er da mulighet å "hoppe" på et studie som har ledige studieplasser før/evt rett etter skolestart? Eller må jeg virkelig vente med å søke til evt januar eller nytt skoleår neste høst? JEg har søkt barnevern til høsten, men kunne heller tenkt meg å gå sykepleien. Hva bør jeg gjøre? Friår er ikke aktuelt. Hilsen forvirret og stresset jente!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

19. juli blir det lagt ut en liste over de studiene som fortsatt har ledige studieplasser. Det vil være mulig å søke på disse fra og med 20. juli.

Det er i hovedsak bare de studiene som ikke har hatt færre søkere en antall studieplasser, som det vil bli mulige å søke på.

Du kan lese mer om dette på følgende link:


www.samordnaopptak.no/info/soke/ledige-studieplasser/

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Samordna opptak - slik søker du studieplass

Samordna opptak

Samordna opptak hjelper deg å sende en samlet søknad til opptak ved universiteter og høgskoler. De har oversikt over viktige frister og dokumentasjon du må sende inn for å søke studieplass.

Les mer

Har søkt høyere utdanning, hva nå?

Samordna opptak

Her får du en oversikt over nyttig info til deg som har søkt høyere utdanning. Husk å svare innen fristen - hvis ikke mister du plassen din.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning