Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Hvordan kan jeg bli redningsmann?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei på deg ! Planen min siden barneskolen har vært å bli brannmann. Har dermed gått læretid som elektriker for å få et fagbrev (som er et krav for de aller fleste brannstasjoner). Men med 6 måneder igjen av læretida, ønsker jeg nå virkelig å bli redningsmann. Problemet med det er at et av kravene for å bli redningsmann er at man må ha autorisasjon som helsearbeider. Etter det jeg har forstått, kan man bli autorisert som helsearbeider ved 3 utdanningsløp 1. Helsefagarbeider - to år på skole og to år i bedrift 2. Ta Bachelor i sykepleie (krav for å komme inn på høyskole er generell studiekompetanse, noe jeg ikke har) 3. Ambulansefaget - to år på skole og to år i bedrift Spørsmålet: Hva er det raskeste for meg og hvordan gjør jeg det i praksis? Er det noen "snarveier" jeg kan ta? PS:Etter å ha vært på sesjon og pratet om ønske for redningsmann yrket, har jeg blitt kalt inn i Luftforsvaret sommeren 2018. Kanskje det er mulig å ta noe fag under førstegangstjenesten?

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer