Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få bedre karakter i norsk?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Ung.no For det første må jeg si at denne nettsiden er virkelig til mye hjelp. Tusen takk! Problemet mitt er at jeg har såååååååå utrolig lyst til å få seksere i norsk på ungdomsskolen. Kanskje en sekser blir vanskelig, men jeg har lyst i hvert fall til å få en bedre karakter. Jeg har spurt læreren min om hva jeg må gjøre. Men hun sier at det beste tipset hun kan gi er Å LESE BØKER. Hun sier at det er den mest effektive metoden. Er det sant? Hva skjer når man leser bøker? Med vennlig hilsen en utrooooolig bekymret jente!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Å lese bøker er nok et bra forslag.  Ved å lese får du større ordforråd. Du ser hvordan setninger kan bygges opp, og dersom du leser litt fagbøker også, så lærer du deg litt om ulike tema som det kan være greit å vite noe om. Du bør selvfølgelig lese bøker innen forskjellige sjangere slik at du får informasjon fra ulike områder og forfattere. Dette fungerer jo selvfølgelig bedre for noen enn for andre, men de fleste får fremgang ved nettopp det å lese.  I tillegg kan det være lurt å finne metoder for å tilegne seg kunnskap.  Det finnes flere ulike studieteknikker, så det er lurt å prøve å finne den som passer best for deg.

Du bør også sette deg inn i vurderingskriterier og kompetansemålene til faget slik at du vet hva du vurderes i hver gang.  Får du ikke den karakteren du ønsker, og ikke het vet hvorfor. Snakker du med norsklæreren din, og får han/hun til å forklare hva du skulle ha gjort for å få toppkarakter.

Lykke til

Lærer på vgs.

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva teller for karakteren?

Prøve på skolen (colourbox.com)

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene fastsettes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter karakterer.

Les mer

Slik bruker du læreplanen

Læreplanen på en mac (ung.no)

Hva er egentlig læreplaner? Og hvordan kan du bruke dem?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning