Hopp til hovedinnholdet

Hvordan fungerer prosessen for å ta en eksamen opp igjen?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Fant nettop ut at det koster en del for å ta opp igjen eksamen. Jeg skjønner ikke helt det systemet og syntes det er urettferdig når ikke alle har like mye penger. Jeg syntes 1t eksamenen i år var mye vanskeligere enn fjorårets og de tidligere. Del 2 hadde mange oppgaver som skulle løses i CAS som vi ikke har lært av lærer. Jeg syntes hele systemet er så urettferdig. Jeg vet jeg er god for mere men samtidig er det dumt å betale så mye for en prøve. Jeg gikk ned to karakterer fra hva jeg vanligvis har i matte. Og det drar ned snittet ganske mye, jeg er ikke dårlig på skolen til vanlig. Resten av vennene mine kom ikke opp i noe. vi har råd til å ta eksamen opp igjen, men jeg syntes det er så surt. Tenk om jeg får hjerneteppe når foreldrene mine har brukt så mye penger på meg. hvem lager eksamenene til de som tar opp på høsten? Og hvordan fungerer prosessen for å ta en eksamen opp igjen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Det er trist å høre at du er så misfornøyd eksamensresultatet, og skjønner at det kan oppleves urettferdig hvis de andre ikke kom opp.

Privatisteksamen lages av fylkeskommunen, altså fylket ditt.

Du kan lese om hvordan man melder seg opp og hvordan det foregår i artikkelen «Hva vil det si å være privatist?».

Er du usikker på noe eller har spørsmål om det å være privatist, ta en prat med privatistkontoret der du bor. Du finner kontaktinformasjon til privatistkontoret i hvert fylke på Privatistweb.no. Du kan også snakke med rådgiver på skolen.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning