Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange tilleggspoeng kan du få for høyere utdanning?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har lest om tilleggspoeng som man kan få for høyere utdanning. Jeg lurer på om hvilke utdanning dette gjelder? Hvor mange tilleggspoeng kan man få? Er det noen spesielle krav man må oppfylle for å få disse tilleggspoengene? Med Vennlig Hilsen Jente (17)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Alle fag fra høyere utdanning som du kan ta på universitet eller høgskoler, gir en hvis mengde studiepoeng. Hvor mye det enkelte faget gir, kommer an på størrelsen av faget.

Du kan få 2 tilleggspoeng i ordinær kvote hvis du dokumenterer å ha fullført fag som til sammen har en verdi på 60 studiepoeng eller mer. Du får 1 tilleggspoeng hvis du har bestått fag som til sammen har en verdi på 30 studiepoeng.  Et fulltidstudium inneholder normalt fag som gir 60 studiepoeng i løpet av et år.

2 tilleggspoeng er maks selv om man har mer enn 60 studiepoeng eller har folkehøgskole og/eller militær-/siviltjeneste i tillegg.

Du kan lese mer om tilleggspoeng her: www.samordnaopptak.no/info/opptak/poengberegning/legge-til-poeng/tilleggspoeng/
Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning