Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg begynne på videregående i Oslo hvis jeg bor i Akershus?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei jeg lurer på om jeg kan søke på dramalinja på hartvig nissen skole i oslo, selvom jeg bor i akershus? Hva er snittet på å komme inn på dramalinja? Hilsen jente 14 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så spennende at du vil dette.

Din rett til videregående opplæring er knyttet til det fylket hvor du har din folkeregistrerte adresse. Hvis du skal flytte til et annet fylke må du kontakte inntakskontoret både i hjemfylket og i det fylket du skal flytte til, for å høre hvilke regler og frister som gjelder og hvilken dokumentasjon som kreves. Gjør det i god tid før søknadsfristen 1.mars. Reglene vil variere noe fra fylke til fylke.

Det er med andre ord ikke bare lett å gjøre dette, siden du må flytte. Når du er under 18 år, er det foreldrene dine som har ansvaret for deg, så det er ikke bare lett å flytte da heller. 

Men vi foreslår at du snakker med foreldrene dine om dette, og at du snakker med rådgiver på skolen din om dette. Da kan du få gode svar på hvilke muligheter det er for deg. Hvis det fins muligheter og det er aktuelt, så må du snakke med Inntakskontoret, både i Akershus og Oslo. 

Vi kjenner dessverre ikke til hvor vanskelig det er å komme inn på dramalinjen på Hartvig Nissen. Hvis du er nysgjerrig, går det an å ringe til skolen selv, eller Inntakskontoret igjen, og spørre dem. De plikter ikke å svare, men det kan hende de gir deg en pekepinn :)

Lykke til! Snakk med rådgiver på skolen din og foreldrene dine om dette!

 

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan foreldrene dine nekte deg å flytte for å gå på skole?

Gutt diskuterer med faren sin (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du ønsker å gå på en linje de bare har på en videregående som ligger for langt unna? Kan foreldrene dine da nekte deg å flytte dersom de ikke vil at du skal det?

Les mer

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Flytting til nytt fylke - rett til skoleplass?

Jente sitter i et klasserom (colourboxcom)

Har du planer om å flytte i løpet av videregående og gå på skole i et annet fylke enn der du bor nå?

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning