Hopp til hovedinnholdet

Kan en sosionom jobbe på barneskole?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har komt inn på sosialt arbeid til høsten og er veldig glad for det! Likevel angrer jeg litt på at jeg ikke valgte læreryrket.. Jeg synes det virker utrolig gøy og spennede og jobbe i en klasse på en barneskole. Jeg lurte derfor på om en sosionom er kvalifisert til å jobbe som miljøarbeider på en barneskole? Eller må man ta etterutdanning for å jobbe innen skole? Har fått med meg at en sosionom har mange muligheter som feks NAV, rusomsorg og barnevern også videre men synes barneskolen høres mest fristende ut!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Sosialt arbeid er et viktig og spennende studium, og du har rett i at det er mange steder i samfunnet en sosionom kan jobbe.

Det kan være fine muligheter for å jobbe i en skole, f.eks som miljøarbeider eller kanskje i en rådgiverrolle. Men for å undervise en klasse, finnes det kompetansekrav som læreren må ha. I barneskolen må den som skal undervise ha avlagt 30 studiepoeng i fag som norsk, engelsk og matte.

 

Du kan lese denne artikkelen om hva som skal til for å bli lærer, og lese denne siden om å læreryrket på utdanning.no.

Med andre ord så kan det være muligheter for å få en stilling på en barneskole, men større og bredere muligheter hvis du tar etterutdanning eller videreutdanning. 

Når du begynner på studiet, foreslår vi at du snakker med studieveilederen om dette. De har ennå mer erfaring enn oss med hvilke jobber en sosionom kan få, og vet kanskje mer om hvordan utdanningen passer inn i skolen. Da kan du også få tips om ulike veier for videreutdanning/etterutdanning.

Lykke til :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning