Hopp til hovedinnholdet

Jeg har så mange valg, men klarer ikke å ta de selv, blir så misfornøyd.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som nylig har utdannet meg ferdig som interiørkonsulent vg3. Jeg er fornøyd med det. Men vet selv at det er ikke en lett utdanning å få jobb til. Jeg er en ung jente som ønsker å vokse opp fort med barn og egen bolig og familie . Har dessuten en samboer og vi har der utrolig bra sammen. Vi er også på utkikk etter å kjøpe oss bolig sammen. Han har en fast jobb og jeg har en jobb. Men jeg sliter med hva jeg skal gjøre med livet. Vil være ferdig med en høyre utdanning. Men vil ikke gå påbygg vil generelt ikke gå videre på skole men samtidig vil jeg det. Sliter utrolig mye med å bli enig med meg selv! Har så mange valg men vet ikke om jeg klarer å ta de selv ! Vil bygge min egen familie. Og vil ikke starte med det når jeg begynner å nærme meg 30-årene. Vil ha barn før jeg er 25-år. Sliter også med motivasjon og føler egentlig ikke at jeg har lyst til noe. Men blir så missfornøyd med meg selv av alt! hjelp !!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at det kan være vanskelig å ta gode valg når en er på vei inn i en ny fase i livet. Å gå inn i voksenlivet med alle valg og krav som settes til en, kan være utfordrende. Samtidig er det bra at du har fullført en utdannelse og har en samboer som du har det godt sammen med. Det gir deg et veldig godt utgangspunkt.

Noen ganger kan det virke som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne, men faktisk er det slik at de fleste bruke lang tid på å bestemme seg og mange ombestemmer seg flere ganger. Dette kan du lese mer om i denne artikkelen.

Jeg vil først og fremst anbefaler deg å ta kontakt med en karriereveileder i ditt distrikt. Dette kan du lese mer om her: utdanning.no. Her kan du få hjelp til finne ut av hva du du kan velge og hvilke muligheter du har. 

Andre livsvalg som familie og barn, er viktige avgjørelser. Kanskje skal du ta en ting om gangen og legge dette valget bort ett år eller to? Ellers er det viktig at du og din samboer er enige om når det er riktig for dere å få barn. 

Ellers anbefaler jeg deg å være litt mer hyggelig og tålmodig med deg selv. Bygg selvbildet ditt ved å gi deg selvfølelse og tro på deg selv. Slik at du blir mindre misfornøyd med deg selv og øke din motivasjon til å gjøre noe med situasjonen.

Og snakk med noen som kan hjelpe deg til å sette ord på dine utfordringer. Da kan helsesøster på helsestasjon for ungdom være en du kan snakke med.

Lykke til.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Jenter tenker (colourbox.com)

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne, men faktisk er det slik at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

Av ungdomsredaksjonen i ung.no

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning