Hopp til hovedinnholdet

Er det en mulighet for å dra hjem til familie for å lese seg opp til eksamen hjemme, eller vil det være en fordel å være ved skolen, og jobbe med andre studenter?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vurderer å starte på siviløkonomiutdanningen ved NHH i Bergen neste år. Det jeg lurer på er hvordan undervisningsopplegget er satt sammen. Mener å ha lest et sted at det bare er deler av semesteret der det er forelesninger. Betyr det at det er en mulighet for å dra hjem til familie på østlandet for å evt lese seg opp til eksamen hjemme, eller vil det være en fordel å være ved skolen, og jobbe med andre studenter? MVH en ivrig kommende økonomistudent.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har utdanningsplaner!

Hvordan studiet er lagt opp vil variere veldig mellom utdanningsinstitusjoner og mellom studier. Det kan også varierer fra år til år, eller hvor i graden du er. Generelt kan vi vel si at det som førsteårsstudent kan være lurt å bruke studiestedet og studiemiljøet mest mulig aktivt. 

Vi anbefaler at du bruker hjemmesiden til NHH for å finne ut mer om det aktuelle studiet og hvordan studieplanen er, og at du tar kontakt med dem direkte hvis du trenger mer informasjon enn du finner der.

Lykke til med videre research!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Samordna opptak - slik søker du studieplass

Samordna opptak

Samordna opptak hjelper deg å sende en samlet søknad til opptak ved universiteter og høgskoler. De har oversikt over viktige frister og dokumentasjon du må sende inn for å søke studieplass.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning