Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

står at man må ha generell studiekompetanse

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg gikk påbygg ifjor men besto alle fagene borstettfra i matte. Jeg har ikke lyst eller energi til å ta opp det faget, litt fordi jeg vil egentlig ikke gå noe høgskole. Men har lyst å jobbe i nsb, men det står at man må ha generell studiekompetanse. Men tror du det er mulig å komme inn selv om? Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!


Om det står et sted at man må ha generell studiekompetanse for å kunne jobbe der, så betyr det nok det. Men du kan uansett henvende deg til NSB og forhøre deg om de tilbyr jobber for personer som ikke har fullført videregående skole.

Jeg forstår at du kanskje er lei av skole, men det er ikke dumt å fullføre påbyggingen din når du bare mangler ett fag. Det gir så mange fere muligheter senere, og har også noe å si for lønn etc. Kan du snakke med rådgiveren ved den skolen du gikk på for å få vite litt mer om hvordan du eventuelt kan få tatt opp faget? Du trenger jo bare å bestå, så har du generell studiekompetanse. 

Jeg legger ved noen artikler under svaret.

Masse lykke til!

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Hvem kan du snakke med om skole og utdanning?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Slik finner du den første jobben din

Avisbud (foto: ung.no)

"Jeg vil ha en jobb, men er litt sjenert og tør ikke bare gå å spørre om jobb." Mange som aldri har hatt jobb før spør oss om hvordan de skal gå fram for å finne en jobb. Her får du noen gode tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole