Hopp til hovedinnholdet

Lyst til å begynne på Wang videregående.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Dette året skal jeg velge vgs og jeg har veldig lyst til å gå på Wang men vet nesten ingenting om skolen! Teller gym karakteren like mye som de faglige karakterene? Må man gå på en idrett og være god i den for å komme inn eller kan man bare gå der for å trene styrke og sånt? Hvordan velger de hvem som kommer inn, ser de like mye på gymkarakteren som på de faglige karakterene? Hva er snittet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålene dine! Skjønner godt at du er interessert i Wang.

Vi kjenner heller ikke skolen så godt, så det er faktisk bedre at du kontakter dem selv med spørsmålene dine! På denne siden til Wang har de kontaktinformasjon. Der kan du sende mail eller ringe.

Det er forskjell på å velge toppidrettslinje og velge studiespesialiserende linje på Wang. Vi vet ikke helt hvor god du må være i en idrett på toppidrettslinjen - dette er noe du må spørre dem om! Spør også om hvor mye skolen koster. Privatskoler koster ofte en del, mens offentlige skoler er gratis. 

Vi anbefaler også at du snakker med rådgiver på skolen din om dette. Da kan du få gode tips. Kanskje Idrettsfag også er noe for deg, i tilfelle du ikke skulle like Wang?

Lykke til uansett, og spør oss gjerne igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjekkliste for deg som vil studere ved privatskole

Gutt sjekker laptopen sin i en park (colourbox.com)

Blir du kvalifisert for de jobbene du ønsker? Hvor mye koster utdanningen på privatskoler, og hva får du for pengene? Sjekk om skolen kan gi deg den utdanningen du har bruk for.

Les mer

Søkt privatskole? Du har angrerett

Jente sitter på skolen og tenker (colourbox.com)

De som har søkt et privat studietilbud vil etter hvert inngå en forpliktende avtale, og binde seg til å betale for studiet. Men hva skjer hvis du ombestemmer deg?

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning