Hopp til hovedinnholdet

Er det lettere å få jobb på barne-og ungdomsarbeiderfag?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går helse og oppvekst vg1. Jeg skal bli lærling, og har lyst til å bli helsefagarbeider. Men jeg er veldig usikker, siden det er mye på nette om at det er veldig vanskelig å få jobb osv. Så jeg lurer på om det er lettere å få jobb som barne og ungdoms arbeider? Står også mye om at lønnen er veldig dårlig osv.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer på dette.

Dette er det litt vanskelig for oss å ha oversikt over. Arbeidsmarkedet går litt opp og ned, og det kommer også litt an på hvor du bor, og om det er mange aktuelle jobber for deg i området ditt eller ikke.

Vi har ikke noen innsikt i om det er lettere å få jobb som helsefagarbeider eller barne- og ungdomsarbeider. Det er ikke sikkert det er så lett å svare på det heller. Vi anbefaler uansett at du snakker med rådgiver på skolen din om dette. Be om en samtale, og fortell hva du tenker på. Rådgiver på skolen har nok mer innsikt i dette enn oss.

Det med jobber er altså aldri så lett å si. Samtidig er det viktig at du velger det du har mest lyst til, og har mest lyst til å jobbe som. Det er viktig at du gleder deg til lærlingtiden din, og har lyst til å jobbe etterpå. 

Vi skjønner hvis dette stresser deg litt, men du er heldigvis ung, og har mange år på å finne ut dette på. Skulle du mistrives eller ikke finne riktig jobb innen yrket ditt, så har du alltid muligheten til å ta påbygg til generell studiekompetanse og søke høyere utdanning.

Vi anbefaler deg også å lese om helsefagsarbeider og barne- og ungomdsarbeider på utdanning.no. Der står det også litt om gjennomsnittlig lønn, og andre ting.

Lykke til, og ta en prat med rådgiveren din :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning