Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om undervisning for 1.-4. klasse

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hvor mange timer i uken er det for elever i 1.-4. klasse? Hvordan er det med undervisningen, får man bare undervisning fra klassekontaktlæreren eller også faglærere? Hva fokuserer skolen på de første fire årene? På forhånd takk for svar! ;)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet ditt! 

Vi er ikke helt sikre på hvordan alle skoler gjør dette, eller om det kan være unntak vi ikke vet om. Så vi vil anbefale deg å stille spørsmålet videre til studiekonsulenten ved et av lærestedene du er interessert i - da kan du få mye mer presise svar :) Her er en oversikt over lærerutdanninger

Ellers er det et fastsatt minsteantall timer de i 1-4 skal ha i ulike fag, som alle skoler må følge. Du kan se dette minstetallet i denne oversikten på Utdanningsdirektoratet - bla ned til punkt 2.2.

For å få en oversikt over hva de enkelte fagene fokuserer på, er det en god idé å lese læreplaner i fagene på Utdanningsdirektoratet. Så gå inn der og slå opp fagene du er nysgjerrig på. Da vil du få se kompetansemålene i faget. 

Ellers anbefaler vi deg som sagt sterkt å ta kontakt med et av lærerstedene som driver lærerutdanning til grunnskolen. Da vil du få bedre svar enn av oss. 

Lykke til, bare spør oss igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning