Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal skrive en roman, og lurer litt på hvordan jeg bør gjøre det

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg ønsker å skrive en roman og lurer på hvordan strukturen/designet i en bok burde være; linjeavstand, hva slags avsnitt som skal brukes og når de skal brukes. Og gjerne andre ting som jeg kanskje burde ta hensyn til før jeg begynner å skrive. Håper dere kan svare på det, selv om det ikke går direkte under temaet "utdanning"

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har lyst til å skrive! Det blir nok et veldig spennende prosjekt. Når du skal skrive regner jeg med at du skriver på data, og da er det svært enkelt å endre på både skrifttype, linjeavstand og lignende. Uansett så er det greit å starte med en "mal", at du gjør alt på samme måte. Det er ikke så farlig om du bruker linjeskift eller innrykk som avsnittsmarkering, så lenge du gjør det samme hele veien. Sett avsnitt der du føler det er naturlig med en pause i teksten.

Les deg gjerne opp på novelle- og romanteori før du begynner. Det viktigste når du skal skrive er at du har en idé - noe du vil formidle. Du må ha en historie å formidle, og en plan for hvordan du vil gjøre det. Sett gjerne opp en skisse over hvordan historien skal forløpe seg. 

Dette blir spennende, lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Publisere egne tekster

Jente som skriver på en notisblokk (Colourbox.com)

Har du lyst til å dele det du har skrevet med andre? Her kommer noen måter å gjøre dette på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning