Hopp til hovedinnholdet

Vil jobbe med med dyr, natur, planter, trearbeid eller friluft. Har dere noen tips om hvilke yrker som skulle ha passet meg? 

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg søker et yrke hvor jeg kan jobbe med dyr, natur, planter, trearbeid eller friluft. Jeg kan være sta, jeg er utadvent, liker å jobbe med hendene og være i bevegelse. Jeg går en del på jakt, og fiske turer, og vil ha en jobb som er gjennomsnitlig betalt, åpen men har konkrete oppgaver og mulighet får å ha hunden med meg. Jeg ønsker helst å kunne ta dette yrket i opplæring eller på nettstudie. Har dere noen tips om hvilke yrker som skulle ha passet meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål!  

Det er vanskelig for oss å gi deg et konkret svar. Det finnes utrolig mange yrker man kan velge mellom, og du kjenner deg selv best. Jeg anbefaler deg å sjekke ut nettsiden utdanning.no. Der kan du lese om 600 ulike yrker og 6000 utdanninger. 

Sjekk gjerne også ut Jobbkompasset. Klikk deg inn på ulike områder som høres interessant ut og finn yrker som passer. Du får informasjon om yrket, utdanningen, lønn og kan lese ulike intervjuer av mennesker som er i arbeid. Hvis du f.eks vet du vil jobbe med natur, dyr eller planter, kan du klikke på "natur, dyr eller planter" for å finne yrkestitler som arbeider med dette. Kanskje du finner yrker som du ikke nødvendigvis har tenkt på eller visste om? 

Jeg legger også ved noen artikler under svaret som kan være gode å lese på. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Jenter tenker (colourbox.com)

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne, men faktisk er det slik at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

Av ungdomsredaksjonen i ung.no

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning