Hopp til hovedinnholdet

Kan man melde seg ut av elevrådet?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei Eg er meldt inn i elevråd, ingen i klassen ville stille til valg så me gjorde det slik at vi kunne stemme på kven som helst i klassen, alle kunne vinne. Eg vant med klart margin (13 av 14 stemmer) men eg har absolutt ikkje lyst å være i elevråd. Synst elevråd er noko tå da mest bortkasta å bruka tiden sin på. Så lurer på om det er mogleg å melda seg ut av eit elevråd?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Snakk med kontaktlæreren din, og si det du skriver her.  Prøv å forklar hvorfor du ikke ønsker å være der.

Det å være i elevrådet er egentlig ikke så bortkastet.  For skolen er det viktig at det er elever som man kan snakke med, og diskutere saker med. Vi prøver å gjøre skolen best mulig for elevene våre, og uten elevrådet så må vi lærerne prøve å gjette oss til hva elevene mener er viktigst for at de skal få en best mulig hverdag.

Prøv å vurder på nytt om det er så bortkastet tid som du mener, hvis ikke bør du som sagt snakke med kontaktlæreren din.

Lykke til

Lærer vgs

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer

Elevråd - elevenes talerør på skolen

Elever jobber sammen (colourbox.com)

Alle ungdomsskoler og videregående skoler skal ha elevråd. Er det noe du ikke er fornøyd med på skolen din? Ta det opp med elevrådet, eller still selv som elevrepresentant.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning