Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg barnevernspedagog?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Hvilken linje må jeg gå for å bli barnevernspedagog? Kan jeg ta helse og oppvekst også ta påbygging, eller skal jeg ta studiespesialisering? Jeg har dyskalkuli noe som gjør at jeg er veldig dårlig i matte, derfor er jeg litt redd for å ta studiespesialisering. Kan jeg velge bort matte eller MÅ jeg ha det? Og trenger man mye matte for å bli barnevernspedagog? Jeg lurer også på om barnevernspedagoger tjener godt, og hva du tror snittet er på de forskjellige linjene. Tusen takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så spennende at du vil dette!

Vi anbefaler deg at du leser om yrket barnevernspedagog på utdanning.no. Der står det mye bra informasjon om både selve yrket og utdanningen du trenger for å bli det. Der kan du også se gjennomsnittslønnen for yrket!

Hvis du ser på denne oversikten over utdanninger, kan du se karakterpoengene som trengtes i sist inntak. Dette kan variere litt fra år til år, avhengig av hvor mange som søker seg til studiet, og hvor gode karakterer de som søker har. Du kan lese i denne artikkelen for å se hvordan du regner poengene dine, når den tid kommer. Men foreløpig ville du hatt gode sjanser med rundt 4 i snitt. 

Kravet for å kunne søke utdanningen, er at du har generell studiekompetanse. Dette vil du kunne få både på studieforberedende utdanningsprogram, og Helse- og oppvekst (hvor du enten tar tredjeåret ditt som påbygging, eller tar påbygging etter læretiden din). Så begge disse mulighetene du skisserer vil gi deg mulighet til å få generell studiekompetanse. 

Vi anbefaler at du snakker med rådgiver på skolen din om hva du skal velge på videregående (i tillegg til å snakke med foreldre og venner, og lese artiklene vi legger ved under svaret). 

Og vi anbefaler også at du snakker med rådgiveren din, og gjerne også faglæreren din i matematikk, om hvordan de tror matten vil bli for deg på videregående siden du har dyskalkuli. Du kan ikke velge matten bort på studiespesialisering, men du kan på en måte velge deg minst mulig av den. Men du vil ha litt mer matte enn på yrkesfag, og en litt annen matte. Så vi anbefaler deg å snakke med rådgiver om dette, så du kan bli forklart litt bedre forskjellene, og hva som kan være bra for deg! Du kan også lese denne artikkelen om matematikk på videregående.

Vi tror ikke det er så mye matte i studiet til å bli barnevernspedagog :) Når den tid kommer, kan du kontakte skolene og spørre dem mer direkte om det, da kan de gi deg svar!

Vi ønsker deg veldig lykke til - det høres ut som at du har spennende år foran deg. Snakk med rådgiver og foreldre, og les artiklene vi legger ved under svaret!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Matematikk i videregående opplæring – hva skal du velge?

Hva skal jeg velge - mattmatikk (colourbox.com)

T, P, R, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vrient å velge riktig vei i mattejungelen. Vi gir deg noen tips til å hjelpe deg å velge riktig!

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning