Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg takke ja til skoleplass jeg først takket nei til?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har nå gått 1 vgs to ganger og kom inn på 2 året nå i høst 2017. Men takket nei da jeg ville heller jobbe. Nå har jeg søkt en stund på jobber uten å fått noe svar, og er veldig lei av å bare være hjemme også. Så jeg lurer på om det fortsatt er mulig å komme inn på den skolen jeg egentlig skulle gå på, eller må jeg vente til neste år å søke på nytt da? Med tanke på det var sist måned skolen startet, så håper om det fortsatt er mulig å takke ja til det tilbudet jeg fikk tidligere, om det fortsatt er ledig plass selvfølgelig Mvh jente 18år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet. Fordi du takket nei til skoleplassen, har ikke lenger fylkeskommunen plikt til å tilby deg en skoleplass i Vg2. Du kan likevel kontakte inntakskontoret og den enkelte skole for å finne ut om det fortsatt er mulig å få en av de ledige plassene i fylket. 

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søkt videregående skole - hva skjer nå?

Spent jente (colourbox.com)

I juli er førsteinntaket til videregående skole klart. Kommer du ikke inn der du helst vil, kan det likevel finnes muligheter. Her kan du lese om inntakene, hva du må huske på, svarfrister og ventelister.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning