Hopp til hovedinnholdet

Hvordan dokumentere fravær og hvordan funker det?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på dette med dokumentert fravær. Er det slik at det kommer på vitnemålet også? Og står det bare fravær da. Skolen har sagt at om vi er hos legen en dag så må vi komme med dokumentasjon etterpå, men det er visst ikke nok. Etter det må vi vise samme dokumentasjon på slutten av året for å få det vekk fra vitnemålet?? Jeg skjønner ingebting. Ifjor hadde jeg en dag med dokumentert fravær, men jeg viste kun dokumentasjonen samme uken som fraværet skjedde, betyr det at det kommer på vitnemålet da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse!

Det kan være litt vanskelig å forstå fraværsreglementet. Det er viktig at skolen svarer tydelig og riktig hvis det er spørsmål fra elevene.

udir.no finner du også mye nyttig informasjon.

Du kan få inntil ti dager med dokumentert fravær strøket fra vitnemålet ditt.
Skolene kan ha ulike ordninger for når dokumentasjonen må vises fram. Ofte lagrer skolen dokumentasjonen, så da skal det ikke være nødvendig å vise denne igjen på slutten av skoleåret.

For å vite helt konkret hvordan skolen løser dette, er det lurt å snakke med skolen om dette. Skriv ned spørsmålene dine og snakk med kontaktlæreren din, gå igjennom spørsmål for spørsmål.

Du kan også ta kontakt med Elev- og lærlingombudet i ditt fylke for å hjelp.

Dette kommer nok til å gå veldig bra! Skolen skal gi deg tilbakemelding hvis du nærmer deg 10 % fravær i noen fag. Er du generelt lite borte bør det ikke være noen fare.

Lykke til!

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning