Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta realfag som privatist?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vil gjerne utdanne meg innen rettsmedisin, men har ikke gått studiespesialiserende på videregående, og har da ikke realfagene som kreves for å få få denne utdanningen. Jeg har derimot generell studiekompetanse som jeg fikk ved å gå helse- og oppvekst, helsearbeiderfag og deretter gå påbygging. Jeg har funnet et studie i England jeg gjerne vil gå, som krever generell studiekompetanse med realfag. Er det mulig å ta realfagene som privatist nå og vil jeg da kunne søke inn på rettsmedisinsk utdanning, eller må jeg gå hele videregående opp igjen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Du kan ta nye fag og forbedre dine karakterer fra videregående skole som privatist, du trenger ikke å gå hele videregående opplæringen på nytt.   

Les mer om nye fag og forbedringer her:

www.samordnaopptak.no/info/opptak/poengberegning/nye-fag-og-forbedringer/index.html

 

Vi kjenner dessverre ikke til opptakskravene for studier i utlandet, derfor anbefaler vi at du tar kontakt med lærestedet for mer informasjon vedrørende deres opptakskrav for studiet.

 

Rettsmedisin er faktisk ikke en egen utdanning. En rettsmedisiner er en utdannet lege, som deretter spesialiserer seg og jobber med rettslige ting. Så man må altså først studere hele medisinstudiet først.

 

Jeg nevner kort hva opptakskravene for å studere medisin profesjonsstudiet i Norge.

For å kvalifisere til profesjonsstudiet i medisin i Norge må du i tillegg til generell studiekompetanse dokumentere Matematikk R1 (eller Matematikk S1 og S2) og Fysikk 1 og Kjemi 1 og 2.

Disse fagene kan tas som privatist. Du kan melde deg opp via privatistweb.no to ganger i året.

 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning