Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få jobb på bilverksted?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en veldig motivert ungdom på 16 som elsker å skru bil, jeg er på utkikk etter jobb for både erfaring og for å tjene penger, så jeg lurer på om det finnes muligheter for meg som hjelp hos ett bilverksted eller noe annet lignende? Jeg går yrkesfag på videregående for å få ett fagbrev som bilmekaniker og har da nylig startet VG1 så jeg tar imot all erfaring jeg kan få!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende at du har lyst til dette. Du viser at du er både motivert og dedikert når du har lyst til å skaffe deg erfaring! 

Når det gjelder det å få seg en jobb ved siden av skolen, så er det egentlig bare å gå rundt til steder du vet om der du kan tenke deg å jobbe, og høre om de trenger hjelp. Det er jo noen steder de ikke ønsker å ansette folk under 18 år, men forsøk deg på bilverksteder du vet om, hør med foreldre/naboer/venner/lærere om de har tips, gå rundt og si at du gjerne vil jobbe der en ettermiddag i uka eller i helgen eller ferier. Jobbtiden må ikke krasje med når du skal være på skolen. Men sånn kan du jo få litt erfaring, selv om det bare skulle dreie seg om å rydde eller noe før du eventuelt kan jobbe mer med bilene. Les mer om det å inne jobber i artiklene under svaret.

Nå går du jo på en veldig relevant utdanning - så spør rådgiver eller læreren din om råd? Kanskje de vet om noen steder, eller har tips til hva du bør gjøre. 

Les artiklene om å søke jobb som vi legger ved! Vårt tips er å skrive en motivert søknadstekst, en kort og ryddig CV, og så gå innom bilverkstedene og høre med dem :)

Lykke til, bare spør oss igjen!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning