Hopp til hovedinnholdet

Lurer på hvordan klar å svare på abstrakte spørsmål.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har asperger syndrom. Jeg ble egentlig skrevet ut for noen år siden, men legger merke til at jeg nesten må få svaret for å kunne svare på en oppgave fordi de må være konkret nok for at jeg skal kunne forstå hva jeg skal svare. Er det en måte å øve på, slik at jeg ikke trenger at spørsmålene skal være så konkrete?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dersom det er slik at du har vansker med å svare dersom spørsmålene ikke er konkrete så kan det kanskje være en ide at du sammen med f.eks. en venn, dine foreldre eller en behandler øver deg på å svare på spørsmål som er mer abstrakte. Dersom du øver deg på slike spørsmål tenker jeg at du på sikt vil lære deg å forstå hva det er det egentlig spørres om og dermed lettere vil klare å svare på spørsmålene. Allier deg med en venn, med dine foreldre eller med en behandler (dersom du har en) og øv deg på å ta stilling til mer abstrakte oppgaver.


Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rettigheter i høyere utdanning for personer med nedsatt funksjonsevne

Skoleelever (colourbox.com)

Ingen har rett til høyere utdanning, men utdanningsinstitusjonene er forpliktet til å legge til rette for funksjonshemmede i den grad det er mulig. Les om dine rettigheter her.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Har du Asperger syndrom, eller kjenner du noen som har det?

Asperger syndorm

Asperger syndrom består ikke av ett enkelt symptom, men mer som et mønster av vansker. Personer med Asperger syndrom har forskjellige typer vansker, men også noen likhetstrekk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning