Hopp til hovedinnholdet

Må en barnehagelærer kunne spille gitar?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

hei jeg har vurdert barnehagelæreryrke, men jeg har snakket med en fra utdanningen og vedkommende sier gitarspilling er meget viktig. Barn skal høre musikk. Jeg visste ikke det. Har en slektning som jobber som det som jeg ikke tror spiller gitar. Er det noe nytt da? Får man opplæring i det? Holder det med tre til fire grep eller må man kunne alle? Isåfall tror jeg får gi opp det yrke. er glad i musikk, men er totalt uten musikalske evner. håper på svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer på dette. 

Vi anbefaler deg å ta kontakt med et av lærestedene som tilbyr barnehagelærerutdanning - de har ofte en studiekonsulent du kan snakke med og stille spørsmål til yrket om!

Men når det er sagt, så er vi nesten helt sikre på det ikke er sånn at du må kunne spille gitar godt for å kunne bli barnehagelærer. Det er helt sikkert riktig at dette er en viktig ting i mange barnehager, og at musikken brukes aktivt i opplæringen av barna. Men vi kan ikke se for oss at man har råd til å gå glipp av alle de gode barnehagelærerne som ikke er veldig gode på å spille gitar. 

Men det kan hende at det er med i undervisningen likevel, det vet vi ikke. Det er uansett alt for tidlig for deg å gi opp dette flotte yrket på grunn av det - det er helt sikkert ikke sånn at du må være veldig god. 

Men ta uansett kontakt med en studieveileder ved et av lærestedene, så blir du helt sikker, og får i tillegg et innblikk i pensum og hva de tenker rundt det :)

Lykke til, bare spør oss igjen!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Zelda om yrkesvalg

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Sliter du som Zelda med å finne ut hva du skal bli? Vi har gode tips på emnet "Yrkesvalg".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning