Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan jeg lære samisk?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vil veldig lære meg samisk. Jeg er ikke same og har heller ikke no samisk i blodet. Men jeg kjenner mange samer og syns kulturen er interessant. Derfor vil jeg veldig gjerne lære meg samisk. Jeg er ikke sikker på om jeg vil lære sør eller nord samisk enda. Men skulle gjerne funnet litt ut om skoler som har det osv.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Så spennende og interessant at du vil dette! Det er en veldig spennende kultur og et veldig flott språk, vi er enige. 

Vi er ikke eksperter på dette, dessverre. 

Men hvis du ser på denne siden på utdanning.no, så er det en oversikt over hvor du kan få opplæring på samisk. Dette er ment for samisk-språklige elever, som har rett til å få opplæring på sitt språk. Det er ikke sikkert du vil finne noe for deg her - men det er en oversikt over alle steder, både videregående og høyere utdanning, hvor du kan få opplæring på samisk.

For å lære seg samisk fra bunnen av, finnes det f.eks nettbaserte språkkurs. Hvis du gjør et google-søk på f.eks "lære samisk" kan du få opp en del forslag!

Ellers fant vi også et årsstudium i nordsamisk på Universitetet i Tromsø.  Kanskje det er interessant? Let gjerne litt videre på utdanning.no, det kan hende det er flere utdanninger der.

Ellers tenker vi at dette også er noe du kan spørre rådgiver på skolen om. Kanskje har han/hun info eller vet om noe vi ikke vet?

Vi ønsker deg uansett lykke til, og håper du får lært litt samisk. Bare spør oss igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om samiske språk

Samisk

Nyere forskning viser at den samiske språkgruppen er minst like gammel som den germanske språkgruppen, og minst dobbelt så gammel som den romanske språkgruppen.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning