Hopp til hovedinnholdet

Vil studere arkitektur, men er ikke så flink til å tegne.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg går 1. vgs studiespesialisering og har fått en interesse for arkitektur. Problemet er at jeg ikke er den mest kunstneriske. Altså at jeg ikke klarer å tegne så bra. Forstår liksom ikke skyggelegging og hvordan ting skal stå i forhold til hverandre. Tydeligvis er det opptaksprøver og alt det for å komme inn i studiet og da frykter jeg at jeg ikke kommer inn fordi tegneferdighetene mine ikke er de beste. Hva skal jeg gjøre? Jeg liker å tegne og vil bli flink men...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Skjønner godt at du lurer på dette. Nå kjenner vi ikke til de ulike opptaksprøvene så alt for godt, men det er nok riktig at det er en fordel å være kreativ og ha en god forståelse av form og estetikk. 

Nå har du jo god tid på å finne ut av om dette er riktig studie for deg eller ikke, så sånn sett ville vi ikke stresset med det. Konkrete teknikker som skyggelegging og sånn går det jo an å lære seg - det er nok viktigere om du finner ut at du har generell forståelse og interesse for estetikk, hvordan ting ser ut, hvordan de kan stå i forhold til hverandre, etc. 

Når tiden nærmer seg, kan det være en idé å kontakte aktuelle læresteder, både for å lese hva de skriver om opptaksprøvene, og for å stille dem spørsmål om dette studiet kan være noe for deg. 

I mellomtiden kan det jo kanskje være spennende å finne kurs eller lignende innen tegning og tegneteknikk? Da kan du jo få prøvd deg frem, lært mye nye ting, og sjekket nærmere om du trives med dette :)

Snakk også gjerne med rådgiver på skolen din om dette!

Vi ønsker deg lykke til uansett - bare spør oss igjen!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning