Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan jeg studere reklame/markedsføring?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 18 år som går siste året vg3. Jeg ønsker og studere reklame/markedsføring etter videregående og få en utdanning innenfor dette fagfeltet. Jeg lurer på hvilke studier i Norge som tilbyr dette? Jeg ønsker og jobbe med å designe, forme og skrive reklamekampanjer altså.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende at du tenker på dette. 

Du vil ha flere muligheter hvis du vil studere noe så du kan jobbe med reklamekampanjer. Det er ikke sånn at det er en spesiell utdanning du "må" ha for å kunne dette, men det er klart at en relevant og god utdanning vil hjelpe deg veldig. 

Du kan se en oversikt over studier innen markedsføring på utdanning.no. Det er en god liste. Noen av disse er markedsføring på et bredere nivå, andre er mer spisset i din retning. 

Skoler som BI har gjerne bredere utdanningsprogrammer innen markedsføring og kommunikasjon. Det som tidligere het Markedshøgskolen, og som nå heter Høyskolen Kristiania, har mange relevante utdanningsprogrammer for deg. For eksempel programmet Kreativ Markedskommunikasjon. Men det kan være verdt å titte på alle programmene deres. Også skoler som Westerdals vil ha mange relevante og spennende utdanninger for deg. Titt på bachelorutdanningene under temaet kommunikasjon.

Du kan jo også vurdere om du vil spesialisere deg forretningsmessig og analytisk, altså lære om ulike markedssegment og markedsgrupper og hvordan kommunisere med dem, om du vil spesialisere deg i å lage reklame for TV, eller grafiske utforminger for nett, eller om du vil spesialisere deg innen tekst og tekstkommunikasjon - du har i alle fall mange muligheter, og vil kunne finne relevante studier for det meste av dette. 

Så vårt tips er å titte på listen fra utdanning.no lenger opp, lese om de ulike skolene og hva de tilbyr, og gjerne kontakte studiekonsulent på skolene for mer informasjon. Snakk også gjerne med din egen rådgiver på skolen din, da kan det hende du får god informasjon. 

Lykke til - bare spør oss igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning