Hopp til hovedinnholdet

Vurderer å bli naturforvalter. Fins det alternativ med mindre kontorarbeid?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vurderer å utdanne meg til naturforvalter, men blir holdt litt tilbake av noen krav til jobben. For meg er det viktig å variere hverdagen og ikke bruke for mye tid på kontorarbeid, jeg lurer da på om det finnes lignende yrker med mindre av dette og mer praktisk arbeid? Jeg forstår selvfølgelig at man ikke kan unngå det helt, men hadde vært fint med litt mindre allikevel.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende at du tenker på dette.

Vi er ikke eksperter på området, så vi foreslår egentlig at du kontakter læresteder som har naturforvaltning og spør dem om hvor mye kontorarbeid det er, og hvor mye praktisk arbeid det er. Du har kanskje en idé om dette allerede, men det høres ut som at det er verdt å få sjekket dette ut! 

Ellers er det flere ulike yrker hvor du kan jobbe mye ute, og jobbe mye praktisk. Først av alt bør du ta en titt på nettsiden Utdanning.no. Der kan du skrive inn stikkord som "natur" eller "miljø" og se hva som dukker opp av aktuelle yrker og utdanninger. Der står det også beskrevet hva ulike utdanninger og yrker går ut på og hva som kreves av fag/egenskaper etc. 

Du kan kanskje også sjekke med Turistforeningen om hva slags folk de ansetter? De jobber mye med å merke opp turløyper og holde det fint der som folk går på tur i naturen. Andre yrker som kan være mye ut er lærere på skoler som har friluftsliv, turguider til spesielle steder i naturen, ulike jobber innen naturforvaltning, viltforvaltning og naturoppsyn osv. 

Les om ulike yrker, og ta gjerne en snakk med rådgiveren din for å få luftet ulike tanker og ideer. Og hvis du finner noe interessant, så ta kontakt med lærestedene og spør dem hvor mye du kan forvente av kontorarbeid, og hvor mye du kan forvente å være ute med praktisk arbeid! 

Vi ønsker deg lykke til - bare spør oss igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning