Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg begynne på videregående igjen?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Er egt 23 år.. jeg ga opp VGs ca 2 år siden men angrer nå.. ikke noe å gjøre mye hjemme. Vil starte på skole igjen men VGs er allerede i gang så er nok sent før det år her. Men hvilken skole kan jeg gå på eller muligheter helt til neste år vgs? Vil lære noe og samtiden være sosial lei av og være hjemme.. Men usikker hva jeg har rett på som 23 åring? Bor i Stavanger lurer hva man kan få til her.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har bestemt deg for å fullføre VGS!

Vi anbefaler at du tar kontakt med inntakskontoret i hjemfylket ditt for å sjekke om du fremdeles har ungdomsrett, og for å finne ut hva du kan søke på.

Du har nok rett i at det er for sent å starte i det ordinære tilbudet nå, når skolestart var i august. Neste søknadsfrist er 1.mars, og du registrerer søknad gjennom vigo.no.

Sjekk gjerne om det er et Karrieresenter i nærheten av hjemstedet ditt, hvor du kan be om individuell karriereveiledning.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Pause fra videregående?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange dropper ut av videregående skole før man er ferdig. Det er mange årsaker til dette, men det er lurt å starte opp igjen etter pausen.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning