Hopp til hovedinnholdet

Hvilke karakterer kommer på vitnemålet?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg går Påbygg vg3 nå og lurer på om det bare er vg3 karakterene som gjelder for å komme inn på høyskole/Universitet. Har lest at det er alle karakterene på vitnemålet som teller, men mener dere vg3 vitnemålet eller alle karakterene fra vg1 til vg3. Helst direkte svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når du er ferdig på vg3 påbygging får du et vitnemål der alle avsluttende fag fra vg1 og vg2 og vg3 er samlet. Alle karakterene som kommer på dette vitnemålet teller når du skal søke på høyere utdanning, både standpunkt og eksamenskarakterer.

Be gjerne kontaktlæreren din om å gå gjennom hvilke fag som kommer på vitnemålet, det er helt sikkert flere i klassen som lurer på det.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer

Samordna opptak - slik søker du studieplass

Samordna opptak

Samordna opptak hjelper deg å sende en samlet søknad til opptak ved universiteter og høgskoler. De har oversikt over viktige frister og dokumentasjon du må sende inn for å søke studieplass.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning